Åter i Etern

Så där jag äntligen uppkopplad igen! En liten uppdatering sedan senaste inlägget. 

 

Efter en heldag med WSAVA som faktiskt fick en liten upphettad debatt mot eftermiddagen (välbehövligt eftersom kafferasten brann inne). Det diskuterades om vilka som ska kunna ansöka om medlemsskap i WSAVA och på vilka grunder. Om veterinärer inom ett land tex är osams och startar upp egna organisationer vid sidan om den nationella kan de så ansöka om att vara medlemmar av WSAVA? och hur är det med läkemedelsindustrin?

 

Dagen avslutades iaf med att IFAH (International Federation for Animal Health) röstades in som sk affiliate member (dvs utan rösträtt). IFAH representerar LM industrin men är inte vinstdrivande. Dessutom har Viryssland nu blivit accepterade som fullvärdiga medlemmar.

 

Kvällen avslutades sedan med "A Taste of Brittain" Det var ett mingelparty med traditionell brittisk mat och musik. Vi var nog många som upplevde att ljudteknikern glömt att skruva upp sin hörapparat när han justerade volymen på underhållningen men efter någon timmes adaption så var det ok ;). Kören "Only men Aloud" var riktigt underhållande och dessa karlar kan verkligen sjunga!

 

Gårdagen inleddes med WSAVA Strategimöte. Vi var inte så många kanske 20 av de 100 som var med på assembley meeting men desto lättare att komma till tals ;)

WSAVA visade ett förslag på uppdatering av loggan och fick massor av feedback på detta, de har anlitat ett företag som jobbar med detta så vi får se vad slutresultatet blir. 

 

En diskussion kom upp om de bilder som ska ligga på WSAVAs hemsida och användas i utskick , de flesta fokuserade på att det skulle vara blandade individer av olika etnicitet, bra så men som svensk kunde jag förstås inte låta bli att föra fram vår etiska inställning:

1) undvik bilder på extremavlade djur

2) bilderna ska vara i enlighet med de hygieniska riktlinjer som sprider sig över jorden, dvs kortärmat, inga armbandsur, smycken, långa röda naglar etc. Såg inte allas reaktioner (för nu satt jag långt fram) men de har ju iaf inga vetenskapliga argument mot längre så detta antecknades av ordförande och sekreteraren :)

 

Dessutom diskuterade vi, och beslutade om nåra riktlinjer för framtida medlemsansökningar samt hur WSAVAs administrativa uppgifter ska skötas framöver. Ideellt eller via avlönat kontor? Alla är nog överrens om att organsiationer som WSAVA måste skötas professionellt och förslag framkom att WSAVA kanske kan göra som FECAVA dvs utnyttja ett redan etablerat kontor (FECAVA anlitar FVEs kontor i Bryssel). Styrelsen ska undersöka detta vidare.

 

Resterande tid av gårdagen spenderades i NIA (utställningshallen), i Hill´s pub (drack självklart bara alkoholfritt) samt var annars än på Indisk restaurang med FECAVA folk och ett gäng glada bulgarer på kvällen!

 

Nu väntar snart arbetsgruppsmöte med David Lloyd, Ana Mateus, Peter Murphy, Bella Moss Foundation mfl. Så det är bara att kavla upp ärmarna och försöka vara produktiva (brukar gå bra!)

 

Som WSAVA / FECAVA rep ingår att mingla så ikväll är det "Presidents drink" och "Gala Dinner på agendan"

 

Har fått några meddelanden på FB från er som är är KUL! Hoppas vi springer på varandra :)

 

I fn uppehållsväder //Alex

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln