Eftermiddags rapport

Så, efter en morgon med intensiv mötesagenda, skedde den traditionella fotograferingen med påföljande trevlig lunch med övriga delegater. Jag trodde engelsmän drack öl till allt men tydligen inte utan till lunch var måltidsdrycken apelsinjuice ...

 

En liten promenad runt kongressområdet för att motverka matslaget och för att förbereda sig för en eftermiddag i samma anda som morgonen!

 

Vi inledde eftermiddagssessionen med att rösta fram den nya styrelsen. Vissa poster går per automatik. Har man varit vice president blir man president elect och därefter blir man alltid president (om man inte misskött sig förstås). Således blev Professor Peter Ihrke ny president och Prof. Colin Burrow är ny president elect. Prof. Jolle Kirpensteijn så kallad past president.   Detta gick alltså mer eller mindre per automatik. De "riktiga" val vi gjort är att välja mellan Dr. Walt Ingwersen och Dr. Adriana Lopez Quintana för posten som vice president. Walt har varit sekreterare i 4 år och gjort ett fantastiskt jobb, Adriana är en ung veterinär från Urugay som kom in och gjorde en uppstickare, genom att utmana Walt. Tufft gjort men alla var nog eniga om att trots hennes potential så bör hon skaffa sig erfarenhet av styrelsearbetet som tex sekreterare innan hon blir vice president. Alla var dock överrens om att det bara är positivt om det inte bara är medelålders nordamerikanska män i styrelsen ;)

Dr. Siraya Chunekamrai blev utan konkurrens vald som ny sekreterare. Hon kommer från Thailand. Det är ingen 7:e medlem tillsatt i nuläget (tveksamt om ska ha en just nu).

 

För närvarande rapporteras det om tidigare, nuvarande och kommande WSAVA kongresser.

2011 Jeju, Korea

2012 Birmingham, UK

2013 New Zeeland (mars)

2014 Syd Afrika (sept)

2015 Thailand (maj)

2016 Florida, USA (jan)

2017 Öppet för bud.... ska komma från Europa, Afrika eller Mellanöstern. Är det någon av er som är sugen på att dra i detta så vi kan ordna WSAVA i Sverige eller i samarbete med de Skandinaviska länderna kanske....

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln