Välkomna till SSAVAs blogg

Välkomna till oss! Här kommer ni att kunna få uppdateringar på vad som händer på den internationella fronten lite tätare än de utskick som vi haft 2 ggr/år.

 

Ni har väl inte missat att BSAVA kongressen i år är en samlad BSAVA/FECAVA/WSAVA kongress. Extra spännande alltså!. FECAVA har bjudit in til ett symposium om AAT/AAA vilket står för Animal Assisted Therapy / Animal Assisted Activities dvs hur man kan använda hundar i vården av människor. Det är få veterinärer som arbetar med detta och förhoppningen med detta symposium är bland annat att öka kunskapen om detta område.

FECAVAs hygien/antibiotika grupp arbetar just nu med att sätta ihop en poster liknande den som publicerats på vårdhygien. Poster nr 2 är tänkt att vara ett hjälpmedel för veterinärer att överskådligt ta beslut om antibiotika är nödvändigt och hur man ska tänka innan man sätter in detta. Arbetsgruppen hoppas ha ett relativt färdigt förslag till FECAVAs församlingsmöte lördag 14/4. Så fort denna poster är klar kommer den självklar översättas till svenska precis som hygienpostern.

 

För er som är intresserade av infektionssjukdomar rekommenderas ISCAID (www.iscaid.org), om man blir medlem kan man dela erfarenheter med de andra medlemmarna, många av dem experter inom sitt område. Där finns också (fritt nedladdningsbart) rekommendationer för hur man ska behandla UVI på hund, nyttig läsning!

Allt för denna gång/ Alex

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln